Pozitív jövőkép egy negatív világban

Pozitív jövőkép egy negatív világban

10 program, ha egynapos kirándulást tervezel Budapesten, gyerekekkel

2018. június 05. - laczko.majer.reka

Egyszer el kellene jönni Budapestre!

Nézd itt az Országház!

Megnézzük valamikor Pestet?

Ó, de szép, álljunk meg egy kicsit!

Ezek voltak a szokványos mondatok minden alkalommal, amikor átutaztunk Budapesten. De valamiért ez mégis évek óta tolódott, és minden alkalommal az volt a válasz a gyerekeknek, hogy majd egyszer, majd legközelebb!

 Úgyhogy a múlt hétvégén, kaptunk az alkalomon, hogy egy konferencia miatt fel kellett menjek Pestre, és szabad volt egyebekben a hétvége, így gyors elhatározás után, úgy döntött a családi tanács, hogy egy napot turistáskodunk!

anastasia-zhenina-39177-unsplash.jpg

 

Tudom, hogy 1 nap nagyon kevés, de kezdetnek nem rossz, és igyekeztünk ebbe a 24 órába, minél több élményt belesűríteni.

 Indulás előtt már szorgalmasan olvasgattam az internetet, miket ajánlanak Budapesten, gyerekkel.  Olvasgattam az utazási blogokat, oldalakat, útinaplókat, programokat. Böngésztem a térképet, hogy mi mihez van közel, és előadtam a nagy útitervet a többieknek, akik persze azonnal áthúztak, és mindenki sorolta, hogy mit szeretne. De végül összeállt a nagy terv.

Péntek este találkoztunk Pesten Robival és a gyerekekkel, és szombat estig mienk volt a város.

Mivel nem volt egyszerű kicsemegézni a rengeteg lehetőség közül, ami gyereket és felnőttet egyaránt szórakoztat, ami nincs Debrecenben és megéri érte utazni.

Összeszedtem nektek, hogy végül mi fér bele egy egynapos kirándulásba Budapesten gyerekkel, hátha valaki más is éppen erre készül!

Nekünk a kaland egy péntek esti belvárosi vacsorával kezdődött. A váci utca környéken kerestünk egy teraszos éttermet, ahol olyan ételek vannak, amelyből felnőtt és gyerek egyaránt tud választani! Hiszen éhes img_8779.JPGgyerekekkel, minden programnak lőttek. A gyerekek nagyon élvezték, hogy igazi kis felnőttként bántak velük, fiatal úr és kisasszony. És imádtuk ahogyan a végén Anna odaszaladt a pincérhez, hogy “köszönjük szépen, nagyon finom volt”. A belvárosban tetszett nekik a forgatag, a fények, a sok ember, az hogy zene szólt a teraszokról. A belvárosban mindenki talál az ízlésének és a pénztárcájának megfelelő éttermet, én mindenképpen ezt javaslom indításnak, megadja az alaphangulatot, hogy most ez nem egy szokványos hétvége lesz. Kicsit olyan, mint ha külföldön lennénk.

Mire végeztünk a vacsival, besötétedett, így mi más lehetett volna a következő, mint a Lánchíd, Budapest éjszakai dan-freeman-407984-unsplash.jpgfényei és a Duna. Ez azt hiszen kihagyhatatlan minden Pesti útból. Végre nem csak kocsival mentünk át egy hídon, hanem sétálva is, közben sorolva a sok szebbnél szebben kivilágított épületet.

Egész késő este volt, mire visszasétáltunk a szálláshelyére, úgyhogy jöhetett a lefekvés , mivel másnap sűrű nap várt ránk!

 

A szombat reggelt természetesen egy kiadós reggelivel kezdtük. A belváros szintén tele van isteni reggelizőhelyekkel, ahol mindenki  találhat magának valami reggeli finomságot. Hozzánk közel találtunk egy pici helyet, The Bake Shop a hely neve. Pici, családias, de isteni ízekkel rendelkezik. És ami szuper, hogy gondoltál a gyerekekre, akik természetesen az amerikai palacsintára és a fehér forró csoki tejszínhabbal és mini pillecukorral-ra szavaztak. Mi pedig az isteni tejeskávé mellé egy-egy fullos omlettel indítottuk a napot! 

A reggeli után elindult a felfedező túra. Első megállónk az Andrássy élményközpontban éppen előző nap induló Future Park interaktív kiállítás volt. Itt 7 termen keresztül a gyerekek a technika segítségével csuda dolgokat tudtak létrehozni. A legnagyobb kedvenc, amibe megvallom őszintén mi felnőtt ként is belemerültünk, az egy olyan terem volt, ahol rajzolhattál színes filccel egy papírra, majd a képet beszkennelték, és megjelent az interaktív falon, ahol ha hozzáértél színes virágokká változott. Mondanom sem kell, hogy én voltam a legjobban felháborodva, hogy nem találom a rajzom és nekem volt a legnagyobb az örömöm, amikor végül meglett. Hiába legbelül mindannyian gyerekek vagyunk. De volt ezen kívül interaktív ugróiskola, város építés, manók elkapása, óriás labdák dobálása. Vicces játékok, amelyek lenyűgözik a kis gyerekeket, és technikai vívmányok, amelyek a nagyobbakat. Szóval kicsitől nagyon mind elvoltunk.

 jpeg_kep-c982fc50465c-3.jpeg

Ha már az Andrássy úton jártunk mi más lett volna a következő állomás, mint a Városliget és a hősök tere! Nagy séta a Városligetben, hősök felsorolása a Hősök terén, persze közben elő kellett hozni minden emléket a történelem órákról, mivel nem tudnám megszámolni hányszor hangzott el, hogy ez ki? Végre igazán jól jött, hogy jpeg_kep-c982fc50465c-13.jpegtörténelem szakos voltam gimiben. Majd a Hősök tere után nem hagyhattuk ki pihenésképpen a pikniket a Városligetben. Az idő isteni volt, sütött a nap, zöld a fű, sokan hozzánk hasonlóan ücsörögtek az árnyékban, tisztára mint a filmekben. 

 

Ahogy újra erőre kaptunk a kis pihenő után, utunk a bazilika irányába vezetett. Természetesen megnéztük a bazilikát, ahol éppen esküvő is volt, így Anna kifejezetten nagyon őrült, hogy látott menyasszonyt, Boti pedig már értékelte a Bazilika monumentális látványát. De emellett kedvezve a gyerekeknek, benyomtunk 1-1 fánkot. A Szent István terén sok cukrászda van, ahova érdemes benézni, hiszen kevés olyan gyerek van, aki ne élvezné, ha sütizhet, nálunk pedig igazán nagy öröm volt a fánkozó, ahol alig tudtak választani a szebbnél szebb fánkok közül. De végül szerencsére sikerült. :-)

Ami természetesen elmaradhatatlan része a nyári városnézéseknek, az a fagyizás. Ha már Szent István tér, ajánlom a Gelarto Rosat, jpeg_kep-c982fc50465c-21.jpegnemcsak finom fagyi, hanem rózsa alakú. Így az sem volt baj, hogy bizony jó kis sor áll a fagyizó előtt. De annyira kíváncsiak voltak a gyerekek arra, hogyan készül a rózsa alakú fagyi, hogy ezért hajlandóak voltak kiállni a sort. És jelentem megérte.

 

Mire végeztünk a fagyizással már jócskán a délutánban voltunk. A fánk és a fagyi után még senki sem volt éhes, így inkább következő állomásunk fele vettük az irányt, ami az Újbudai CyberJump. Egy óriási trambulin központ, ahol gyerek felnőtt egyaránt igazán jól tudja magát érezni. Van például Ninja Warrior pálya, és rengeteg egyéb ugráló lehetőség, és tényleg profin kialakítva. Viszont érdemes előre jegyet venni, mert a balesetek elkerülése érdekében maximalizálva van a belépők száma. Mi is így jártunk, sajnos nem kaptunk már felszerelést, de körbe tudtunk nézni, mindent megmutatták, és biztos, hogy újra visszatérünk, természetesen előre foglalás után,

 Indulás előtt még egy gyors vacsora belefért! Az újbudai Trófea Grillt választottuk, ahol svédasztalos vacsora, isteni ízek, családias hangulat fogadott minket, Asztalt foglalni itt is fontos!

6 óra is elmúlt mire egymásra néztünk, és egyöntetűen amellett döntöttünk, hogy indulhatunk haza. Bár a kocsiban az út felét a gyerekek végigaludták, azért annyira még futotta az energiából, hogy számba vegyük, mi maradt még a következő alkalomra.

Hiszen nem is hajókáztunk, és az Országházat sem láttuk, színházba sem jutottunk el, sem a Norma fához, a Budai várhoz, a palotanegyedbe és még sok sok helyre!

De tudjátok mi volt a válasz? Majd legközelebb...... :-)

süti beállítások módosítása